Aj vďaka flexibilite v práci môže Juraj z Amazonu pravidelne darovať krv a trombocyty

Štyridsaťpäť ročný Juraj pochádza z Galanty a už takmer 7 rokov pracuje v spoločnosti Amazon. Stál tak pri zrode reverzného centra v Seredi, kde se zamestnanci starajú o vrátené zásielky od zákazníkov. Pracovných pozícii si tu za tú dobu vyskúšal viacero, aktuálne pôsobí na oddelení reklamácií. Popri práci rád pomáha druhým a to konkrétne tak, že pravidelne daruje krv a krvné trombocyty.

Pred nástupom do Amazonu pracoval na projektoch výstavby mostov v zahraničí. Teraz pôsobí na oddelení reklamácii, kde je v prvom styku s vrátenými položkami od zákazníkov. Jeho náplňou práce je  ohodnotiť stav položky, či je určená na vrátenie do predaja, opravu alebo recykláciu.

V rámci spoločnosti mal možnosť vyskúšať si rôzne pozície. Jeho súčasná pozícia ho podľa jeho slov napĺňa aj vďaka výbornému kolektívu a férovému manažmentu. Tiež oceňuje nadštandardné benefity, ktoré Amazon ponúka, ako napríklad tretí dôchodkový pilier, poukážky na relax a voľnočasové aktivity. „Pracovná flexibilita v Amazone je dobrá. Zamestnanci si smeny môžu prispôsobiť,” dodáva Juraj a opisuje svoj pracovný harmonogram.

Štedrosť, ktorá zachraňuje životy

Juraj je už 27 rokov darcom krvi. Darcovstvo nie je len jeho osobným záväzkom, ale aj odkazom inšpirovaným jeho otcom. Súťaživosť s otcom, ktorý počas Jurajovej mladosti pravidelne darovával krv, ho motivovala absolvovať úctyhodných 160 darovaní krvi, za  ktoré získal najvyššie ocenenie prof. MUDr. Jána Kňazovického.

Okrem krvi pravidelne daruje aj plazmu a trombocyty (krvné doštičky) - životne dôležité zložky pre pacientov s rakovinou, ktorých imunitný systém často bráni tvorbe týchto dôležitých látok. Trombocyty  pravidelne darovával počas 5 rokov.

„Stávalo sa, že nám z nemocnice zavolali keď nejaký pacient potreboval trombocity. Keď som sa na to už dal, bral som to zodpovedne a  odhodlal som sa prísť. Uvedomoval som si, že to bolo pre tých pacientov životne dôležité, pretože bez trombocytov by mohli vykrvácať. Celý ten proces separácie krvi trval dve hodiny,“ opisuje Juraj a nazýva túto skúsenosť vysokou školou darcovstva krvi. „Plazmu som chodil darovať približne každý mesiac až mesiac a pol, krv zasa každé tri mesiace a trombocyty vtedy, keď ma zavolali,“ približuje Juraj svoju skúsenosť. Napriek tomu, že to nie je pre darcu vždy jednoduché, Juraj vyzýva všetkých, ktorí môžu darovať krv, aby tak urobili.. „V Amazone nás za darovanie krvi odmeňujú v podobe príspevku zo Sociálneho fondu,“ dodáva Juraj.

Vždy si nájde čas na rodinu

Juraj je okrem iného aj fanúšikom futbalového klubu Slovan. Víkendy tak najradšej trávi so synom, s ktorým sledujú futbalové zápasy. Má obrovskú radosť, že môže so svojim synom zdieľať spoločnú vášeň pre šport, pretože ako sám hovorí, rodičia to majú v dnešnom uponáhľanom svete náročné a nie vždy je pre nich jednoduché nájsť si čas na spoločné aktivity s deťmi.

Viac o téme: Práca Povolanie Amazon
  • Autor: © Zoznam
  • Zdroj: Amazon, Foto: Amazon

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy